Fler webbplatser

Diskussion och information om bedrägerier mot äldre

  Läns­styrelsen tillsammans med Polisen, Brotts­offer­jouren, pensionärs­organisationerna och Läns­bildnings­förbundet i länet
  bjuder in till en digital träff för att sprida kunskap om bedrägeri­brott mot äldre. Du får tips om vad du kan tänka på, ta del av
  rikt­linjer som är bra att hålla sig till, samt information om var du kan vända dig om du skulle bli utsatt.

  Hands of an old woman on a computer keyboard at home

  Bedrägerier mot äldre blir allt vanligare. Bedragarna hittar ständigt nya sätt att lura till sig större eller mindre summor, men vad kan vi göra för att skydda oss? Hur ska man tänka och finns det några smarta riktlinjer att hålla sig till?

  Inbjudan till digital träff

  Välkommen till en digital träff för att sprida kunskap kring bedrägerier mot äldre! Du får tips om vad du kan tänka på och information om vart du kan vända dig om du skulle bli utsatt.

  Programpunkter:

  • Christer Öhrlund och Björn Sidenhjärta från Polisen berättar om problemet med bedrägerier.
  • Irja Holtter från Västmanlands länsbildningsförbund tipsar om digitala kurser som innehåller information om denna typ av bedrägerier.
  • Carolina Edlund från Brottsofferjouren informerar om vilket stöd Brottsofferjouren kan erbjuda den som blivit utsatt för bedragare.

  Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor till föreläsarna. Om du redan nu har en fråga om detta är du välkommen att ställa frågan i samband med din anmälan.

  • Målgrupp: Du som är äldre personer i din närhet, t.ex. anhöriga
  • Datum och tid: Onsdag 9 december 2020, klockan 13.30–15.30
  • Plats: Träffen sker digitalt via Skype. Du som anmält dig får en länk till din e-postadress. För att delta i mötet klickar du på länken strax innan mötet ska börja.
  • Anmälan: Anmäl dig på Länssyrelsens webbplats senast den 3 december 2020.
   Länk till anmälningsformuläret
  • Kostnad: Deltagandet är kostnadsfritt.

  Mer information

  Vid frågor om träffen är du välkommen att kontakta:

  Har du svårt att anmäla dig via länken går det bra att kontakta någon av Länsstyrelsens tjänstepersoner för hjälp med anmälan.