Fler webbplatser

Oseriösa före­tag kontaktar fastighets­ägare och hyresgäster

Telefon: 0220-24000
E-post: kundcenter@hallstahammar.se
Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

Öppettider i kundcenter
1 sept - 31 maj (vintertid)
Måndag-torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

1 juni - 31 augusti (sommartid)
Måndag-torsdag 08.00-16.00
Fredag 08.00-15.00

Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

Vi har fått kännedom att företag kontaktar kommuninvånare och erbjuder sina tjänster på ett oseriöst sätt. Om du blir kontaktad är vårt råd att du inte släpper in okända personer i ditt hem. Om du misstänker något brottsligt ska du alltid polisanmäla händelsen.

Telefon­försäljare kontaktar fastighets­ägare

Kommunens kundcenter har fått samtal från invånare som blivit uppringda av företag som påstår att vissa underhållstjänster behöver utföras i deras bostäder. Företaget erbjuder sig att utföra arbetet mot en kostnad. Dessa säljmetoder är oseriösa då personerna som fått samtalen vet med sig att det påstådda underhållet inte behövs i dagsläget.

Vi uppmanar dig som blir kontaktad på detta sätt att vara ytterst vaksam och inte gå med på några avtal som är tvivelaktiga. Du ska heller inte lämna ut uppgifter om till exempel kontonummer eller bank-id och absolut inte släppa in okända personer i din bostad.

Förutom att kontakta polisen kan du även anmäla företaget till Konsumentverket.

Exempel på hur en ID06-legitimation ser ut

Obehöriga försöker få tillträde till Hallstahems lägenheter

Det kommunala bostadsbolaget Hallstahem informerar på sin webbplats om att bolaget fått veta att flera hyresgäster kontaktats av okända personer som uppger att de behöver komma in i lägenheten för att kolla avloppet eller värmen mot en avgift.

Hallstahem vill poängtera att detta är något som inte har med Hallstahem att göra! Det är inget som Hallstahem beställt och bolaget avråder från att släppa in någon som inte kan legitimera sig. De understryker också att de och deras hantverkare ALLTID bär kläder med företagets logotyp och de legitimerar sig med ID06-legitimation. (Se bild)