Fler webbplatser

Lär dig mer om företagande – välkommen till Entreprenörsskolan!

  Namn: Madeleine Ahlqvist
  Befattning: Chef för näringslivsenheten
  Telefon: 0220-24660
  E-post: madeleine.ahlqvist@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Under våren 2024 organiserar NyföretagarCentrum Västmanland en serie med åtta fördjupande workshops som tillsammans blir Entreprenörsskola Västmanland. Varje träff har ett tema, exempelvis marknadsföring och försäljning, patent, varumärke och design, affärsjuridik, ekonomi och sociala medier. Du kan delta på alla tematräffar eller välja enstaka tillfällen som intresserar dig mer. Entreprenörsskolan är dessutom ett utmärkt tillfälle att träffa andra företagare och att nätverka.

  NyföretagarCentrums logotype

  Entreprenörsskolan är tillgänglig för dig som vill starta eller nyligen har startat företag i Västmanland.

  Teman och datum för olika workshops

  1. Tisdag 6 februari: Ekonomi, redovisning och bokföring
   Grunderna i bokföring; Varför och vad skall jag bokföra? Några praktiska exempel på inköp och försäljning? Hur mycket kostar det? Konsekvenser av fel i bokföringen. Vad och varför ska jag redovisa? Behöver jag en revisor? Vad kan jag göra själv? Hur får jag koll min lönsamhet? Kostnadsfria bokföringsprogram. Bra eller dåligt?

  2. Tisdag 13 februari: Affärsjuridik
   Vilken bolagsform väljer du? Aktiebolag, enskild firma, annat? Vad vet du om avtal, arbetsrätt, finansiering, villkor, ägarfrågor och lokalhyra. Kursen tar upp väsentliga exempel och fallgropar.

  3. Tisdag 20 februari: Patent, varumärke och design
   På vilket sätt kan du skydda, förvalta och försvara dina patent, varumärken och designer över hela världen? Vad krävs för att få ett patentskydd? Hur och till vilka organisationer lämnar du in din varumärkesansökan? Lär dig mer om lag och regler och långsiktiga och kostnadseffektiva lösningar som krävs för att säkra dina rättigheter och öka värdet på din affärsverksamhet.

  4. Tisdag 5 mars: Företagarens IT och säkerhet
   Hur är det med företagets IT-säkerhet? Heta trender och aktuella hot? Din hemsida, GDPR och vad behövs för att synas på webben på ett tryggt och säkert sätt? Mejlutskick, vad får du göra? Spara kunddata, vad är det som gäller?

  5. Tisdag 19 mars: Sociala medier
   Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, Linked-In, Reddit, Quora, Flashback, X (fd. Twitter), Pinterest, Tumblr, Snapchat, Foursquare. Vilka kanaler väljer jag? Hur ofta ska jag publicera ett inlägg? Do's & Dont’s. Behöver jag en hemsida? Lär dig mer om effektiv onlinekommunikation som attraherar kunder och hur du kan behålla dem.

  6. Tisdag 26 mars: Finansiering, lån och pensionssparande
   Vilka finansieringsmöjligheter finns och hur fungerar det när mitt företag lånar pengar? För- och nackdelar? Hur fungerar det med villkoren? Vilken andel ska jag finansiera själv? Pensionssprarnde som egen företagare, hur fungerar det? Är det dyrt?

  7. Tisdag 2 april: Marknadsföring och försäljning
   Vilka är dina målgrupper? Vad är Social Selling? På vilket sätt kommunicerar du med dina potentiella kunder? Möte med kunden: Hur får du dealen? Do’s & Don’ts.

  8. Tisdag 9 april: Hållbarhet
   Vad är hållbart tillväxt? På vilket sätt kan hållbarhet skapa affärsmöjligheter? Hållbarhetens tre perspektiv: gröna, ekonomiska och sociala, hur ser de ut i praktiken? Hur kan jag ta med hållbarhetsperspektivet från början? Varför ska jag jobba med ämnet hållbarhet, jag vill sälja?

  Mer information och anmälan

  Mer detaljerad information om respektive tematräff samt länk till anmälan finns på Nyföretagarcentrums egen webbplats.

  Entreprenörsskolan är ett initiativ av NyföretagarCentrum Västmanland och möjliggörs av finansiärer Swedbank, Region Västmanland och B26 Collaborative workspaces samt alla experter som bidrar med kunskap och erfarenhet.

  Fem leende personer tittar gemensamt på två datorskärmar