Fler webbplatser

Filiokus Fredrik trollar bort skräpet

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  Hallstahammars kommun satsar på en trollkarl för att få bort skräpet. Det kan låta som ett aprilskämt men det är faktiskt sant. Från och med den 13 april pågår Skräpplockardagarna i kommunen och då kommer förskolebarnen att få se Filiokus Fredriks filmade trolleriföreställning om skräp för att sedan få ett hemligt uppdrag som de ska berätta om för Fredrik och sköldpaddan Jörgen några veckor senare.

  På återvinningsstationen i Näs står Filiokus Fredrik framför några återvinningscontainrar och trollar fram PET-flaskor och får näsdukar att försvinna. Bakom kameran står Sören Ivemyr från kommunens kulturhus och filmar föreställningen. Det är högt tempo när Fredrik utför sina tricks och pratar med sin assistent, sköldpaddan Jörgen.

  - Det är ett roligt sätt att försöka nå ut och få positiv uppmärksamhet för den här frågan, säger Malin Sernland från tekniska förvaltningen som arbetar med Skräpplockardagarna. Tanken var ju att föreställningen skulle ske ”live” men på grund av de rådande omständigheterna filmar vi Fredrik i stället så visas föreställningen digitalt i förskolorna.

  Trolleriföreställningen är det första som händer under den månad som den lokala skräpplockarkampanjen pågår. Under den här perioden kommer förskolorna att få besök av både sopsamlarmonster, sopbilar och personal från kommunen som arbetar med att hålla gator och parker rena och snygga.

  - Barnen får visa för Filiokus Fredrik och sköldpaddan Jörgen hur de utfört uppdraget i slutet på kampanjen. Vi tycker att det är viktigt att alla förskolebarn får känna att de är en del av någonting större, säger Malin. Det här är ett jätteroligt projekt som vi hoppas kommer att bli uppskattat så att vi kan utveckla det till kommande år. Även VAFAB som sköter avfallshanteringen i kommunen har visat intresse för det här projektet.