Fler webbplatser

Var med och håll vår kommun ren i vår!

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  Äntligen är det dags för vårens skräpplockardagar – barnens stora aktion mot skräpet! Förra året deltog över 600 000 barn och unga. Genom att vara med väcker ni barnens engagemang för nedskräpning och hållbar utveckling. Tillsammans gör vi skillnad! Varje vår deltar Hallstahammars kommun i Håll Sverige Rents (HSR) aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp.

  Två barn som deltar i kampanjen Håll Sverige Rent

  Från och med första mars kan du anmäla dig

  Vare sig du jobbar på en förskola, skola, är privatperson, medlem i en förening, organisation eller om ni deltar i samlad trupp från företaget du jobbar på så är alla välkomna att vara med i aktionen mot nedskräpning. Anmälningen till Skräpplockardagarna är öppen från och med den 1 mars.

  Alla anmälda förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och digitalt pedagogiskt material. Materialet skickas direkt till deltagande skolor, förskolor och barn-och ungdomsföreningar.

  Företag, privatpersoner och övriga föreningar kan köpa skräpplockarmaterial i Håll Sverige Rents webshop.

  När du är anmälda får du en kod på e-post som du använder för att beställa påsar från HSR:s webbshop.
  Sista dag för anmälan till Skräpplockardagarna är 31 maj.

  Samtliga deltagare kan också använda skräpplockarappen Skrappen och registrera sin skräpplockning. Skrappen finns för både iPhone- och Androidmobiler och laddas ner gratis där appar finns.

  Återvinn eller åk till Återbruket

  Efter att du plockat skräp ska det samlas in och tas om hand. För förskolor och skolor gäller att tekniska förvaltningen tar hand om det skräp som samlats in. Föreningar och privatpersoner ansvarar själva för att sortera och återvinna förpackningar av papper, glas, metall och plast samt åka till Återbruket i Trångfors med sådant som hör hemma där.

  Mer information och kontaktuppgifter

  Skräpplockardagarna är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion. Vid frågor om Skräpplockardagarna är du välkommen att kontakta kommunvägledarna i kommunens kundcenter som kan svara på frågor eller hjälpa dig vidare till rätt person om du vill veta mer om kampanjen.

  Var med du också i kampen mot skräpet!