Fler webbplatser

Störningsinformation

Telefon: 0220-24000
E-post: kundcenter@hallstahammar.se
Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

Öppettider i kundcenter
1 sept - 31 maj (vintertid)
Måndag-torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

1 juni - 31 augusti (sommartid)
Måndag-torsdag 08.00-16.00
Fredag 08.00-15.00

Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

Blåmesvägen stängs av tillfälligt på grund av arbete med avloppsledningen. Under maj till juli pågår arbete med vatten- och avloppsnätet på Hammartorget, mellan ICA Matkassen och Stenströms cykel AB,

Grävskopa som gräver på Hammartorget

Arbetet på Blåmesvägen

Vattenförsörjningen kommer inte att påverkas. Skyltar finns för att visa hur trafiken omleds.

Arbetet på Hammar­torget

Arbetet med att lägga om vatten- och avlopps- samt fjärrvärme­ledningarna på Hammar­torget pågår från och med vecka 21 (18 maj) och cirka sex till åtta veckor framåt.

Där arbetet pågår kommer torget att vara helt eller delvis avstängt och framkomligheten begränsad. Gående, cyklister och transporter hänvisas att ta annan väg.

Tillfällig vattensavstängning

För näringsidkare och boende i närheten av Hammartorget kan vattnet komma att stängas av tillfälligtpå dagtid. I möjligaste mån kommer de det berör att få information i förväg, men oplanerade vattensavstängningar kan dock förekomma.

Inför vattenavstängning är ett gott råd att tappa upp några liter vatten i förväg att använda i hushållet.

Efter att en vattenledning varit avstängd kan missfärgat eller grumligt vatten förekomma när vattnet kopplas på igen. Detta är ofarligt men vi rekommenderar att du låter vattnet rinna ett tag och spolar ordentligt innan du använder det. Det är även bra att vara uppmärksam på missfärgat vatten om du ska tvätta ljusa kläder eller textilier.

Utropstecken i röd pratbubbla - indikerar varning och uppmärksamhet!

Några allmänna "kom ihåg-tips" vid vägarbeten

  • Visa alltid hänsyn. Kör sakta och uppmärksamma tillfälliga trafikhänvisningar. Tänk på säkerheten både för de som arbetar vid vägarbetet men också för dina medtrafikanter. Om du har möjlighet, välj en annan väg.
  • Säkerhet vid avspärrat område. För din och vår säkerhet ber vi dig att inte vistas innanför avspärrat arbetsområde. Föräldrar, håll gärna ett extra vakande öga på barnen.

Mer information

Om du har frågor, synpunkter eller vill veta mer om arbetet är du välkommen att kontakta kommunens kundcenter som lotsar dig vidare till rätt person.

Övrig störningsinformation