Fler webbplatser

Var med och håll vår kommun ren i vår!

Telefon: 0220-24000
E-post: kundcenter@hallstahammar.se
Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

Öppettider i kundcenter
1 sept - 31 maj (vintertid)
Måndag-torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

1 juni - 31 augusti (sommartid)
Måndag-torsdag 08.00-16.00
Fredag 08.00-15.00

Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

Varje vår deltar Hallstahammars kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp – både för att göra närmiljön lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

Två barn som deltar i kampanjen Håll Sverige Rent

Du kan anmäla del­tagande från och med 31 januari

Vare sig du är privatperson, medlem i en förening eller organisation eller om ni deltar i samlad trupp från företaget du jobbar på eller en deltagande skola eller förskola så är alla välkomna att vara med i aktionen mot nedskräpning. Nytt för 2020 är att kampanjen byter namn från Vi håller rent till Skräpplockardagarna. Anmälningen till Skräpplockardagarna är öppen från och med den 31 januari.

Alla anmälda förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och digitalt pedagogiskt material.
Materialet skickas direkt till deltagande skolor, förskolor och barn-och ungdomsföreningar.

Företag, privatpersoner och övriga föreningar kan köpa skräpplockarmaterial i Håll Sverige Rents webshop. Samtliga deltagare kan också använda skräpplockarappen Skrappen och registrera sin skräpplockning. Skrappen finns för både iPhone- och Androidmobiler.

Återvinn eller åk till Återbruket

Efter att du plockat skräp ska det samlas in och tas om hand. För förskolor och skolor gäller att fastighetsskötaren tar omhand det skräp som samlats in. Föreningar och privatpersoner ansvarar själva för att sortera och återvinna förpackningar av papper, glas, metall och plast samt åka till Återbruket i Trångfors med sådant som hör hemma där.

Mer information och kontaktuppgifter

Skräpplockardagen är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion. Vid frågor om Skräpplockardagen är du välkommen att kontakta kommunvägledarna i kommunens kundcenter som kan svara på frågor eller hjälpa dig vidare till rätt person om du vill veta mer om kampanjen.

Var med du också i kampen mot skräpet!