Fler webbplatser

VL:s skolkort – dags att beställa

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  Nu är det hög tid för dig som ska börja eller fortsätta på gymnasiet att ansöka om ditt skolkort för resor till och från skolan. Senast den 31 juli behöver VL ha din ansökan för att du ska kunna få dina resor i tid.

  Tåg som strax ska avgå från perrongen

  Ansök om skolkortet senast 31 juli

  Skolkortet ger dig fria resor till och från skolan för dig som går på gymnasiet på annan ort. Du som ska börja gymnasiet till hösten eller har gått ettan eller tvåan och nu fortsätter gymnasie­studierna måste, senast den 31 juli, ansöka om skol­kortet inför läsåret 2024/2025. Detta för att du ska kunna få dina resor i tid.

  Du behöver ansöka för varje läsår, men behåller själva kortet för varje år. Efter en godkänd ansökan laddas kortet automatiskt.

  Kortet gäller för fyra resor per dag

  Du som går i skola i en annan kommun än den du bor i, kan göra fyra resor per dag under vardagarna. Kortet gäller däremot inte på helger och röda dagar. Du kan även använda skolkorten på alla lov, utom på sommarlovet.

  För att vara lite tydligare:
  De elever som åker mellan två olika zoner, till exempel mellan Hallstahammar och Västerås har fyra resor på sina skolkort. Resorna gäller dock endast inom de zoner man har på sitt kort. Till exempel kan man inte åka till Köping om man har Hallstahammar‑Västerås på sitt skolkort.