Fler webbplatser

Välkommen på en livsviktig föreläsning

  Befattning: Hallstahems kundtjänst
  Telefon: 0220-774000
  E-post: info@hallstahem.se
  Besöksadress: Parkgatan 2, Hallstahammar

  Många vuxna står idag handfallna och ställer sig frågande till hur man ska agera och samtala med barnen om och när det uppstår problem som man själv inte har kunskap om. Webb­föreläsningen Nät­smart riktar sig till alla vuxna – skol­personal, föräldrar och anhöriga till barn som ibland sitter själva och surfar på nätet. Före­läsningen ges måndag 22 november kl 19.00 och är kostnads­fri.

  Ledsen ung tjej som blivit mobbad via nätet.

  Föreläsningen Nätsmart handlar om hur man som barn och vuxen kan göra för att bli nätsmart, och det som barn råkar ut för på nätet. Mobbning, kränkningar, och sådant som man blir exponerad för som kan vara otäckt och skrämmande, som till exempel kedjebrev och porr.

  Fokus i föreläsningen ligger på grooming och vad vi kan göra för att förhindra det. Grooming är när vuxna, oftast under falsk identitet, tar kontakt med barn på internet eller på sociala medier i syfte att utnyttja dem sexuellt.

  Föreläsningen kommer ske via Microsoft Teams. Du kan delta vare sig du har applikationen Teams installerad eller inte. Du behöver inte anmäla dig i förväg. Du kan om du vill anmäla dig för att få en påminnelse via e-post en stund före webbinariet startar.

  Kommunens bostads­bolag Hallsta­hem är huvud­sponsor för webb­föreläsningen Nät­smart.