Språk
Uppleva & göra / Turism

Turistinformation

Vitsippor vid Sörkvarnforsen . Foto, Anders Geidemark.

Vår kommun är ett par mil på höjden och kortare än så på bredden och därför lätt att missa när man tittar på en karta, men har du hört talas om compact living? Vi utnyttjar ytan maximalt och får plats med ett slott, en av Sveriges äldsta kanaler, 13 slussar, tre naturreservat och tre samhällen. Här lyfter vi fram ett axplock av saker du kan se, platser där du kan äta och saker som du kan göra när du tittat och ätit klart.

Välkommen till Hallstahammar, Kolbäck, Strömsholm!

Konst och kulturrundan 2017

2017-01-10

Påskhelgenstraditioner fortsätter, så även i år. Helgen 14-16 april är det dags för årets mycket populära Konst & Kulturrunda i Kolbäcksådalen. 

Läs mer om konst och kulturrundan
 

Naturfotografiska

2017-01-10

Naturfotografiska i Hallstahammar bjuder på en fantastisk utställning frånFinlands främsta naturfotografer. Fram till och med den 29 april hänger utställningen uppe. Passa på att se den du med. 

Läs mer om Naturfotografiska
 
 

Tidö turistväg

2016-08-15

Tidövägen mellan Hallstahammar och Västerås är Västmanlands första och hittills enda turistväg. Följ den och du hittar bland annat Strömsholms slott, Rytterne kyrkoruin och Tidö slott efter vägen.

Läs mer om Tidö turistväg
 

Boende & konferens

2016-11-04

Ta en paus och unna dig en härlig vistelse hos oss. Hotell eller varför inte ett mysigt B&B? Titta gärna över de olika alternativen som finns.

Läs mer om de olika boendealternativen