Språk
Startsida / Turism

Välkommen till Hallstahammar!

Vinter vid Borgåsunds gästhamn. Foto, Anders Geidemark.

Vår kommun är ett par mil på höjden och kortare än så på bredden och därför lätt att missa när man tittar på en karta, men har du hört talas om compact living? Vi utnyttjar ytan maximalt och får plats med ett slott, en av Sveriges äldsta kanaler, 13 slussar, tre naturreservat och tre samhällen. Här lyfter vi fram ett axplock av saker du kan se, platser där du kan äta och saker som du kan göra när du tittat och ätit klart.

Välkommen till Hallstahammar, Kolbäck, Strömsholm!

Julmarknader 2016

2016-11-16

"Nu ha vi ljus här i vårt hus, julen är kommen, hopp tra-la-la-la.. Här har vi samlat datum för våra julmarknader. Varmt välkommen. 

Läs mer om våra julmarknader
 

Gammaldags jul på Skantzen

2016-11-28

En julmarknad som ger den där magiska julkänslan från barndomen, där gränserna mellan saga och verklighet suddas ut. 3-4 december på Skantzen.

Läs mer om julmarknaden
 
 

Tidö turistväg

2016-08-15

Tidövägen mellan Hallstahammar och Västerås är Västmanlands första och hittills enda turistväg. Följ den och du hittar bland annat Strömsholms slott, Rytterne kyrkoruin och Tidö slott efter vägen.

Läs mer om Tidö turistväg
 

Boende & konferens

2016-11-04

Ta en paus och unna dig en härlig vistelse hos oss. Hotell eller varför inte ett mysigt B&B? Titta gärna över de olika alternativen som finns.

Läs mer om de olika boendealternativen