Språk
Startsida / Turism

Välkommen till Hallstahammar!

Båtliv på Strömsholms kanal (Foto: Anders Geidemark)

Vår kommun är ett par mil på höjden och kortare än så på bredden och därför lätt att missa när man tittar på en karta, men har du hört talas om compact living? Vi utnyttjar ytan maximalt och får plats med ett slott, en av Sveriges äldsta kanaler, 13 slussar, tre naturreservat och tre samhällen. Här lyfter vi fram ett axplock av saker du kan se, platser där du kan äta och saker som du kan göra när du tittat och ätit klart.

Välkommen till Hallstahammar, Kolbäck, Strömsholm!

Upplev dramatiserade guidningar på Skantzen i sommar

2016-06-20

I sommar har du en fantastisk möjlighet att ta del av Strömsholms kanals historia på ett nytt och spännande sätt. En dramatiserad guidning och en nyskriven musikteaterföreställning tar dig med tillbaka till en mystisk händelse år 1842.

Läs mer
 

Kanalbåtstur på Strömsholms kanal i vacker natur och kulturhistorisk anda

2016-06-23

Sugen på en båttur på Strömsholms kanal? Passa på att åka med St Olof som traffikerar kanalen under sommaren enligt turlista. För mer information och bokning av plats på någon av de turer som finns, gå in på Strömsholms kanals hemsida. 

Läs mer om kanalbåten
 
 

Evenemangskalender

2016-06-21

Mycket händer och sker runt om hos oss. Vill du vara uppdaterad på vad som händer och sker, spana in vår evenemangskalender. Där hittar du alla publika enevenemang. 

Läs mer i evenemangskalendern
 

Bada på Skantzöbadet

2016-05-22

Fredag 27 maj öppnar Skantzöbadet! Vi har öppet kl. 10.00 - 19.00 och vi erbjuder bad och avkoppling. Du kan ägna dig åt minigolf, vattengympa, zumba och mycket annat som hör sköna sommardagar till.

Läs mer om Skantzöbadet
 
 
 
2015-11-20

Boende & konferens