Språk
Startsida / Turism

Välkommen till Hallstahammar!

Vårkväll vid Skantzen (Foto: Anders Geidemark)

Vår kommun är ett par mil på höjden och kortare än så på bredden och därför lätt att missa när man tittar på en karta, men har du hört talas om compact living? Vi utnyttjar ytan maximalt och får plats med ett slott, en av Sveriges äldsta kanaler, 13 slussar, tre naturreservat och tre samhällen. I den här tidningen lyfter vi fram ett axplock av saker du kan se, platser där du kan äta och saker som du kan göra när du tittat och ätit klart.

Välkommen till Hallstahammars kommun!

Bläddra gärna i vår turistbrochyr

Evenemangskalender

2015-11-30

Mycket händer och sker runt om hos oss. Vill du vara uppdaterad på vad som händer och sker, spana in vår evenemangskalender. Där hittar du alla publika enevenemang. 

Läs mer i evenemangskalendern
 

Naturområden

2015-08-24

"Ett naturreservat är ett område med stor betydelse för människan, flora, fauna eller är av intresse ur ett geologiskt perspektiv. Naturreservat är den mest effektiva och användbara skyddsformen för bevarande av större naturområden. De studeras ofta ingående av forskare och bevakas av naturvårdsgrupper."
(Wikipedia)

Läs mer om naturområderna
 
 

Boende & konferens

2015-11-20

Ta en paus och unna dig en härlig vistelse hos oss. Hotell eller varför inte ett mysigt B&B? Titta gärna över de olika alternativen som finns.

Läs mer om de olika boendealternativen