Språk

Sträck ut en hand – bli någons kompis

2018-02-27 09:09

Vi behöver fler kontaktpersoner till ungdomar och vuxna i varierande åldrar med olika funktionsnedsättningar. Har du intresse av andra människor och tid och lust att göra något meningsfullt på din fritid? Då kanske du kan tänka dig att bli kontaktperson?

Som kontaktperson är du en medmänniska och kompis till någon som behöver socialt stöd. Du bidrar så att en person med en funktionsnedsättning ges möjlighet att leva som andra. Tillsammans kan ni till exempel hitta på olika fritidsaktiviteter som att se ett sportevenemang, fika, gå på bio, konsert eller restaurang eller ta en promenad.

Vi söker inga experter utan helt vanliga människor med en trygg livssituation som kan dela med sig av sig själva och sin tid. Du måste dock ha fyllt 18 år för att kunna bli kontaktperson.

Detta gör man inte för pengar men du får ersättning för dina utlägg och ett arvode

Att vara kontaktperson är ett uppdrag som bygger på frivillighet. Du ersätts med ett arvode och en omkostnadsersättning. Arvodet är skattepliktigt och kan variera beroende på uppdragets omfattning. Omkostnadsersättningen ska täcka de utlägg som du har i samband med ditt uppdrag.

Anmäl ditt intresse så berättar vi mer

Om du är nyfiken och vill veta mer om hur det är att vara kontaktperson är du välkommen att höra av dig till oss. Du kan också fylla i intresseanmälan här på webben.

Vi svarar på dina frågor:
Anneli Mattsson, handläggare LSS, tfn 0220-243 28, e-post anneli.mattson@hallstahammar.se
Karolina Myllergård, handläggare LSS, tfn 0220-245 68, e-post karolina.myllergard@hallstahammar.se
Ulrika Ohlson, stödassistent, tfn 0220-246 71, e-post ulrika.ohlson@hallstahammar.se

Hoppas vi hörs!

Bild på två händer