Språk

Tillsammansveckan 13-16 mars 2017

2017-03-02 08:15

Tillsammansveckan är en uppmärksamhetsvecka som pågår 13-16 mars i hela Västmanland. Under veckan riktas uppmärksamheten på psykisk hälsa med hjälp av främjande, förebyggande och stödjande föreläsningar i varje kommun.

Uppmärksamhetsveckan riktar sig till allmänheten med fokus på unga, personal inom vård och omsorg, politiker och till personer med egen erfarenhet av psykisk ohälsa och deras anhöriga. Syftet är att öka kunskap, hopp och samtal kring psykisk hälsa.

Tillsammansveckan är arrangerad av Arvsfondsprojektet "Tillsammans för psykisk hälsa" i samverkan med nätverket Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa i Västmanland, Västmanlands kommuner, Region Västmanland, Samordningsförbunden i Västmanland, Stadsmissionen och Studieförbundet Vuxenskolan.

Föreläsningar i Hallstahammars kommun

”Vi Andas Samma Luft” – en daglig verksamhet och sysselsättning som arbetar för jämställdhet
Hallstahammar kl 15.00–16.30, Sagabiografen, Storgatan 12
En föreläsning som handlar om jämlikhet, jämställdhet samt psykiskt ohälsa kopplat till  personer med psykiska/fysiska samt intellektuella funktions variationer. Läs mer om föreläsningen här.

”Ett bipolärt hjärta – mina ord till dig som anhörig” med Rebecca Anserud
Hallstahammarkl 10.00–12.00 Sagabiografen, Storgatan 12
I föreläsningen ger Rebecca tips till dig som anhörig. Hon utgår från egna erfarenheter om att hennes anhöriga i perioder varit medberoende och att hon själv har varit anhörig i många svåra situationer. Läs mer om föreläsningen här.

För mer information om alla satsningar i länet under Tillsammansveckan, klicka här