Hallstahammars kommun klättrar i rankingen av företagsklimatet - Hallstahammars kommun

Språk

Hallstahammars kommun klättrar i rankingen av företagsklimatet

2016-09-20 10:31

Återigen har Hallstahammars kommun visat på att långsiktigt och ständigt arbete både internt och tillsammans med företagen bär frukt. När Organisationen Svenskt Näringsliv i dag släppte sin årliga ranking av Företagsklimat har Hallstahammar fortsatt sin klättring mot toppen. Plats 59 är en förändring med 5 placeringar mot 2015 där man hamnade på plats 64. Att kommunen även tar en ledande roll i länet när det gäller service till företagen är naturligtvis en fjäder i hatten.

 

-Vi är väldigt stolta, säger Näringslivschef Madeleine Ahlqvist. Men det beror helt på att våra tjänstemän och företag pratar samma språk. Att i varje möte ha med sig att beslutet som lämnas är väl förankrat hos mottagaren och att även negativa beslut meddelas så att mottagren är väl införstådd i beslutet.

Kommunen erbjuder ”lotsmöten” varannan fredag och även det har börjat bära frukt. Som företagare får du träffa flera personer vid ett och samma tillfälle som naturligtvis sparar både tid och pengar för våra företagare. Samverkan med Hallstahammar Promotion (HP), paraplyorganisationen för företagsnätverken, är också en viktig del i dialogen med företagen. Tillsammans med HP genomförs frukostmöten, Guldyran, mässor och planeringsdagar där företagen i kommun ges utrymme till att synas samt vara med och påverka hur kommunen skapar en bra dialog till företagen.

- Men det är nu det svåra arbetet kommer, säger Madeleine. Att bli kvar högt i rankingen är inget självspelande piano. Nu krävs det ännu mer samverkan och tydliga mål om hur vi för dialog med våra företag. För oss här i kommunen ska det alltid vara självklart med en bra dialog och en förståelse att tid är lika med pengar för våra företag. Får de bra tillväxt så mår även kommunen bra av det.

För mer information kontakta:

Madeleine Ahlqvist 0767-235603