Språk
Stöd och rådgivning / Företagsstöd vid ...

Företagsstöd vid starta företag

Här följer en sammanställning av de företagsstöd som finns för tillfället för dig som vill starta företag - många helt kostnadsfria! För mer information klicka på länkarna där hittar du även organisation med kontaktpersoner.

 • Inspiration för att starta eget
  ”Drömmar kan slå in”, brukar man ju säga. Och särskilt om man har modet att satsa på dem. När det gäller att starta ett företag så behöver man komplettera sitt mod med både hårt arbete och många timmar i nedlagd tid. Först då kommer din dröm om eget företag att bli verklighet. En del lyckas aldrig, men för många målmedvetna entreprenörer så slår drömmen faktiskt in.

 • Starta egetguiden - steg för steg
  Nyföretagarcentrum har tagit fram en guide till dig som vill starta företag med allt ifrån affärsplan till bank och finansiering.

 • Startguiden- är din idé hållbar?
  Det är viktigt att tidigt testa affärsidén på de tilltänkta kunderna. En bra start är att få en översikt av idéns hållbarhet genom att fylla i vår Lean Canvas-mall.

 • Företagarskolan - filmer på lätt svenska
  Är du ny i Sverige och vill starta ett företag här? Genom våra filmer ”Företagarskolan” får du information på lätt svenska om vad du ska tänka på när du ska starta ditt företag. Lär dig allt ifrån hur du startar företag till ekonomiska begrepp och lagar som är viktiga att kunna.

 • Verksamt.se
  På Verksamt.se samlar myndigheterna Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket information och e-tjänster som du som funderar på att starta eller ska starta kan ha nytta av.

 • Seminarium - från idé till affärsmodell
  För dig som är på väg att starta, nyligen har startat företag eller fortfarande känner dig som nybliven företagare. Efter seminariet har du kunksap och verktyg för att arbeta fram och fastställa ditt företags affärsmodell.

 • Kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning
  Du som funderar på att starta företag eller precis har startat eget, välkommen på kostnadsfri, konfidentiell och objektiv rådgivning på Nyföretagarcentrum. Det är individuell rådgivning och tar max. en timme. 

 • Gör din affärsplan online
  Arbetet med affärsplanen är A och O för dig som vill starta företag. Med en genomarbetad -affärsplan har du ett bra beslutsunderlag för att starta eller inte starta företag. Även dina nära ”samarbets-partners”, som till -exempel banken, försäkringbolaget, revisorn med flera, förväntar sig ofta en utförlig affärsplan.

 • Nyföretagarcentrums e-kurser
  Lär dig hur man startar eget och hur man utvecklar sitt företag. Med hjälp av våra kurser kan du lära dig allt från bokföring, ekonomi, marknadsföring och hur man jobbar med sociala medier. När du köpt en kurs får du tillgång till den direkt och du kan sedan gå dem var du vill och när du vill – det enda du behöver är internetuppkoppling och en dator, en surfplatta eller en smartphone.

 • Erbjudanden till nyföretagare
  Här får du ta del av erbjudanden från NyföretagarCentrum Sveriges nationella samarbetspartner som riktar sig särskilt till små- och nyföretagare.

 • Drömmer du om att starta företag? Har du en affärsidé och vill utveckla den? Är du beredd att ta din idé till nästa nivå? Då är vår starta eget kurs Business Camp något för dig! Du får tillsammans med andra deltagare och en coach skapa förutsättningar för ett lyckat företagande.

 • Stöd till er som vill starta kooperativa och sociala företag
  Coompanion är företagsrådgivaren för alla som vill starta kooperativa företag. 
  Vi erbjuder personlig rådgivning – även online. Vi kan hjälpa er att analysera lokala behov och marknader, söka finansiering och skapa mervärden genom samverkan med andra företag. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning i uppstartsfasen upp till 8-10 timmar.

 • Seminarium om att köpa företag
  För dig som funderar på, eller har bestämt dig för att köpa företag. Att köpa företag är ett alternativ för dig som vill driva företag. Fördelen med att ta över ett aktivt företag är att du redan från start har en bas att utgå ifrån. Du hoppar på i farten med andra ord. Det kan exempelvis handla om att ta över efter ett generationsskifte, att du ser en större potential i ett företag eller att rätt typ av företag är ute till försäljning.

 • Mikrolån- vid företagsstart och för unga företag
  Almis nya Mikrolån är anpassat till dig som har ett mindre kapitalbehov. Lånet riktar sig främst till dig som ska starta ett mikroföretag och till unga företag i uppstart. Mikrolån kan beviljas på upp till 200 000 kronor och kan ges med särskilt förmånliga villkor, som till exempel en viss tids amorteringsfrihet och begränsade säkerheter för låntagaren.