Språk
Stöd och rådgivning / Företagsstöd inom...

Företagsstöd inom internationalisering, marknadsföring, kundbearbetning och nätverk

Här följer en sammanställning av de företagsstöd som finns för tillfället för dig som är intresserad av att lära dig mer om internationalisering, marknadsföring och kundbearbetning - många helt kostnadsfria! För mer information klicka på länkarna. Där hittar du även organisation med kontaktpersoner.

 • Internationalisering
  Enterprise Europe Network (EEN) är ett globalt nätverk för dig som vill satsa på den internationella marknaden. Almi Företagspartner Mälardalen är värdorganisation för EEN och erbjuder kostnadsfria tjänster till företag i Örebro län, Västmanland, Värmland och Östergötland.

  Genom Enterprise Europe Network får små- och medelstora företag ett globalt nätverk som kan hjälpa dig med information och rådgivning om bl.a. EU-regler, aktuella finansieringsmöjligheter, import och export, Immaterialrätt – IPR, CE-märkning samt teknik och forskningssamarbeten.

 • Exportlån
  Almis Exportlån riktar sig till företag med exportsatsningar. Lånet vänder sig till små och medelstora företag inom alla branscher. Exportlånet är framtaget för att du som företagare ska få möjlighet att satsa på internationella marknader. Exportlånet fungerar som vårt företagslån, men med skillnaden att det förutom i kronor även kan tas i utländsk valuta. Något som kan vara en stor fördel för dig som vill minska valutarisken.

 • Exportstöd till småföretag
  Ekonomiskt stöd kan sökas av företag som vill nå nya internationella marknader som har 2-49 anställda och  minst 3 000 000 kronor i nettoomsättning. Företaget ska ha en stabil ekonomi som möjliggör utvecklingsinsatsen.

 • Affärsutvecklingscheck för internationalisering
  Affärsutvecklingschecken gör det lättare för ditt företag att snabbare nå nya internationella marknader eller bredda din internationella marknad ytterligare. Checken ska bidra till en hållbar tillväxt i ditt företag.

 • Nationellt nätverk av 700 företag och globalt nätverk av 12 000 handelskammare
  Med medlemskap i Handelskammaren Mälardalen har du förtur till utbildningar, seminarier och andra mötesplatser, tillgång till rådgivning i exportfrågor och medlemsmöten att nätverka på. Handelskammaren Mälardalen erbjuder även tjänster inom kompetensförsörjning, bland annat  ett kompetensnätverk för alla typer av företag.

 • Distanskurser "Fri fart, fri start" i marknadsföring 1,5 eller 3 högskolepoäng
  Mälardalens Högskola anordnar distanskurser där ni själva bestämmer när ni börjar och i vilket tempo som ni vill läsa. Inom marknadsföring finns kurser om eventmarknadsföring, gerillamarknadsföring, sociala medier och marknadsundersökning. Utbildningarna kräver inte högskolebehörighet. 

 • Seminarium om att sälja med framgång - om att förstå dina kunder och underlätta köp
  För dig som är på väg att starta, nyligen har startat företag eller fortfarande känner dig som nybliven företagare. Seminariet "Att sälja med framgång" ger dig kunskap och inspiration om hur du kan arbeta effektivt med din marknadsföring och försäljning.Efter seminariet har du kunksap och verktyg för att dina kunder ska förstå hur dina tjänster/produkter kan göra skillnad för kunde

 • Västerås Science Park - VD-nätverk
  Västerås Science Parks uppgift är att hjälpa företag att växa, genom att fokusera på entreprenörskapet. Västerås Science Park (VSP) erbjuder ett stort utbud av företagsutvecklande seminarier, föreläsningar, workshops, kurser och utvecklingsprogram. VSp tillhandahåller ett VD-nätverk för företag som verkar inom välfärd/hälsa, järnväg, energi och automation.

 • Nätverka på frukostmöten i länet
  Alla kommuner i länet har frukostmöten ca en gång per månad. Mellan 07.30-09.00 träffas företag för att äta frukost, lyssna till lokala nyheter och se företag som presenterar sig men framför allt nätverka med andra företagare. För mer information besök respektive kommuns hemsida.