Språk

Sommar på Skantzen

2017-06-01 12:10

Barnteater, mordmysterier, dramatiserade guideturer, historisk guidning i husen, tunnbrödsbakning, barnboksläsning, luffarslöjd, grillkvällar och mycket mer för hela familjen hela sommaren.

Veckorna 25-32 kommer ÅsbySkantzen-området att sjuda av aktiviteter för hela familjen. Ett urval av vad ni kommer kunna ta del av är barnteater, mordmysterier, dramatiserade guideturer, historisk guidning i husen, tunnbrödsbakning, barnboksläsning, luffarslöjd och grillkvällar.

Gratis för alla
Alla aktiviteter har fritt inträde vilket gör det till ett ypperligt tillfälle att bjuda med familjen, släkten, vännerna och grannarna för att uppleva ett av Hallstahammars finaste turistområden i sommar. Kanske lär ni er till och med ett och annat om kanalens och kommunens historia på vägen. Vissa aktiviteter kan det vara bra att boka i förväg för att ni med säkerhet ska få platser och det gör ni via biblioteket vx 0220-24000. 

Aktiviteterna
Skådespelarna Elias Tejnung och Patrik Ståhl kommer tillbaka för andra året i rad och uppträder med teater och musik på området. Förutom en omskriven version av förra årets musikteater ”En genial kanal” och den dramatiserade guideturen ökar de även på sin repertoar med ytterligare fyra aktiviteter där historia blandas med fiktion. 

Hembygdsföreningen som driver Kanalmuseet Skantzen kommer även att hålla i mer historiskt ingående guideturer i husen på området. De levandegör även Skantzen genom att hålla aktiviteter som tunnbrödsbakning, luffarslöjdande, barnboksläsning och mycket mer. Förutom allt detta kommer det på onsdagskvällar som vanligt vara underhållning i Skantzens Carmenladan.

Nytt för i år är grillkvällarna på torsdagar där kommunen står för glödande grillar (maten tar ni med själva) och samarbetar med ABF som står för underhållningen. Som ni ser kommer området fyllas med händelser som får tiden att springa iväg. Sprid gärna ordet och kom till ÅsbySkantzen i sommar!