Språk

ÅsbySkantzendagen 6 maj

2017-04-19 09:08

Barn med fiskespö, foto P Groth

Populära familjedagen på vackra ÅsbySkantzen området i Hallstahammar är den 6 maj mellan klockan 10-15. Kom och prova på olika aktiviteter för både vuxna och barn. Kanske utmana varandra i en klassisk femkamp?

Hela dagen hittar du aktiviteter som du kan prova på, vissa mot en mindre summa, andra helt gratis. Du kan spela allt från minigolf på Skantzö Bad & Camping till att åka på kärra bakom en gammal grolle. Vill du åka bakom riktiga hästkrafter så går det också bra. Mathilda är på besök med sitt Gotlandsruss och erbjuder dig att åka med på vagnen bakom hästen på Skantzen hela dagen. 

ÅsbySkantzen dagen håller på mellan klockan 10-15 och på hela området ÅsbySkantzen i Hallstahammar. Här nedan ser du vad som händer hos de olika aktörerna på området.

Skantzö Bad & Camping
Gratis minigolf, saft och kaka till alla som deltar.
Skantzen
Hembakta bullar och kakkor, gamaldags lekar och spel, tipspromenad, prova tönnbrödsbakning i bagarstugan vid Skantzsjön, HSK  gymnastik är på plats och visar upp olika program
Kanalkafée
Pannkaksbuffé mellan klockan 11-14 och gofika hela dagen. 
Åsby Lantbruksmuseum
Försäljning av kaffe och tunnbröd, visning av bränneriboden och vagnsmuseum, grålleåkning och prova-på aktiviteter.
Skantzen Brukshotell
Våffelbuffé mellan klockan 11-14 (75 kr/pers) och fiskdamm för alla barn.
Skantzsjön
Prova på kanoting, olika skytte aktiviteter som pilbåge, blåsrör mm.
Åsby Kött & Vilt
Ponnyridning, hölass åkning, grillning ute på gården, fullt sortiment inför årets grillsäsong i butik.
Åsby Hem & Trädgård
Räksmörgås för 89 kr, extra säsongsöppet alla dagar 10-18 (tom. 11/6). 

Tips passa på att besöka Hallstahammars centurm som anordnar Tillsammansdagen på torget. Där människor från olika bakgrunder möts i aktiviteter som förenar oss som mat, musik, dans, idrott, lek och mycket mer. Tillsammansdagen 6 maj mellan 10-16.