Språk

Fårets dag 2016

2016-08-15 14:32

En mycket uppskattad familjedag på ÅsbySkansen området ordnad av familjen Skanevall, ägare av Åsby Kött & VIlthandel. Lördagen den 17 september mellan klockan 10.00-15.00. 

Det bjuds på underhållning och klippning av får. Färska och rökta lammprodukter i butiken och lammstyckning utanför butiken. Det kommer finnas flera marknadsstånd och knallare på gårdsplan utanför butiken där du också kan köpa mat- och fika. 

Lantbruksmuseumet håller öppet och visas av Svedvi Berg hembygdsförening. Grålleklubben kommer så klart att vara på plats och ger dig möjlighet att åka på hölasset efter traktorn. Ponnyridning och ett besök i Minizoo är också mycket populära aktiviteter på området.

På området finns även Åsby Hem & Trädgård och ett stenkast över åsen ner mot Skantzsjön finner du kulturområdet Skantzen och Strömsholms kanal och slussmiljö. Vill du stanna över natten ligger Skantzen Brukshotell och Skantzö Bad & Camping inom gångavstånd. 

Parkering
Sker på utsatta och angivna platser på området. Skantzö Bad & Camping har en stor parkering, ca en 15 min promenad från Åsby Kött & Vilt. 

Mer information på www.asbykottovilt.se