Språk

Kurser och workshops med stöd från Kulturrådet

2017-02-03 11:12


Foton: Highwaystarz/Adobe stock, Sergey Zolkin, energepic.com

Tack vare att kulturskolan beviljats utvecklingsbidrag från Kulturrådet kan vi sedan 2017 erbjuda nya kurser och vi kommer under 2018 bjuda in till olika workshops. Allt detta är kostnadsfritt. Du som inte redan är inskriven på någon annan kurs har förtur till platserna på de nya kurserna. Anmäl dig i vår e-tjänst som du hittar här.

NYTT: Musikproduktion
Lärare: Kevin Croner

Är du nyfiken på att skriva egen musik? Vill du producera hiphop eller house i datorn? Spelar du instrument och vill lära dig spela in på riktigt? Kulturskolan anordnar workshops och har även en terminskurs inom musikproduktion - du kan vara med!

Ålder: 13-18. Ingen förkunskap eller egen utrustning krävs. Använd länken ovan för anmälan.

NYTT: Bild och form
Lärare: Lisa Hedlund

Under hösten kommer Lisa att finnas på plats för att inspirera och instruera. Håll ögon och öron öppna, eller anmäl dig, så hör vi av oss när vi vet mer eller om det startas en kurs.

 

Teckenkör
Körledare: Marie Jakobsson

Går du på gymnasiesärskolan eller har nyligen avslutat skolan och är sugen på att sjunga på din fritid? I höstas startade vi en teckenkör på kulturskolan, och det finns plats för fler. Vi sjunger visor, rock, pop och schlager med rörelser och/eller teckenstöd till. Vi kommer även att spela instrument.

Kurstid: Torsdagar 18-19
Plats: Nibbleskolan


Grundkurs i fotografering


Denna kurs ges i höst i kombination med filmundervisningen. Här får du lära dig att använda en systemkamera. Vi går igenom kamerans olika inställningar och hur man bäst komponerar en bild. Vi kommer även lära oss en del bildhantering i Photoshop och hur man gör enkla produktioner, till exempel bildspel. Kamerautrustning samt dator för bildhantering får lånas utan extra kostnad.


Kör

Körledare: Per Fredrik Lindqvist (vikarie under 2018/2019)

I kören kommer du att få sjunga olika slags musik tillsammans med andra. Fokus kommer att ligga på sångglädje, röstvård, stämsång och gemenskap.

Kurstid: Tisdagar 17.30-18.10 för 7-9 år
Tisdagar 18.10-19.00 för dig som är 10 år och uppåt. 
Plats: Kulturlabbet (Kulturhusets källare)

 

Slöjdworkshops

Vi återkommer när vi har slöjdworkshops inbokade.

Med stöd från