Premiärtur 6 maj med kanalbåten m/s St Olof - Hallstahammars kommun

Språk

Premiärtur 6 maj med kanalbåten m/s St Olof

2016-05-04 14:25

I år kan du återigen åka kanalbåt längs Strömsholms kanal. Med m/s St Olof kommer du kunna ta kortare dagsturer eller följa med längs hela den elva mil långa kanalen. Premiärturen sker den 6 maj kl 10:00 med avgång från gästhamnen.

Premiärtur den 6 maj

Invigning och premiärturen sker vid uppstart av Åsby Skantzendagarna den 6 maj klockan 10.00 i Hallstahammar. Ledande politiker kommer att följa med på premiärturen införda full sjörövarmundering. Turen går från gästahamnen invid Skantzö bad och camping, via Norlings dubbelsluss, fram till Rex bryggan i Skantzsjön.

Catarina Pettersson, kommunalråd i Hallstahammar och styrelseordförande i Strömsholms kanal AB, är mycket glad över att kunna erbjuda invånare och besökare att följa med ut på kanalen.

– Äntligen kan vi erbjuda besökare att uppleva våra unika miljöer, även från vattnet, med den inlånade kanalbåten m/s St Olof från Torshälla, säger Catarina. 

Samarbete för att utveckla Strömsholms kanal som destination

Kommunen arbetar tillsammans med andra aktörer för att knyta samman olika intressenter i orterna längs kanalen.

– Besöksmålen länkas samman genom sina unika berättelser och historiska fakta. På så sätt bidrar vi till att långsiktigt utveckla en hållbar kulturmiljö som en resurs i turismutvecklingen med Strömsholms kanal som destination, säger Catarina. 

Att kanalbåten är på plats har kunnat ske tack vare starka drivkrafter och ett fint samarbete mellan kommunens kultur och fritidsförvaltning, ideella krafter, föreningar, näringar, Strömsholms kanal och Eskilstuna stads förvaltning.