Arrangemang

Inför Biologiska mångfaldens dag
24 februari


Den 22 maj är det FN:s internationella dag för biologisk mångfald; en alltför okänd dag om ett alltför okänt ämne. Arter försvinner från vår planet i en skrämmande takt och allt fler hotas av utrotning. Det är stora frågor som kan kännas abstrakta, men som både är livsviktiga och relaterade till möjliga lösningar för världens stora miljöproblem.
Naturfotografiska arrangerar en temadag med inbjudna experter och naturfotografer som belyser ämnet. Inträde kostar 100 kronor, ingen föranmälan krävs. (Observera att inträdet inte ingår i årskortet denna dag.) Det kommer också finnas möjlighet att köpa ekologisk lunch för 80 kronor. Betalning sker kontant eller med Swish.

Program:

9.30: Insläpp

10-11: Christer Andersson/Anders Geidemark/N: Strömsholms naturreservat
Christer Andersson är ordförande i Hallstahammars Naturskyddsförening, och tillsammans med Anders Geidemark kommer han att ge en presentation av Strömsholms Naturreservat inför den guidade utflykten i reservatet den 22 maj på Biologiska mångfaldens dag.

11.10-12.10: Rebecka Le Moine/Erik Hansson: Biologisk mångfald - vårt mål, planetens räddning.
Rebecka och Erik är initiativtagare till att i Sverige lyfta FN:s internationella dag för biologisk mångfald. Erik driver  Natursidan.se, och Rebecka föreläser om hoten, målen, och också vad var och en av oss kan göra för att hjälpa till med att rädda planeten.

12.10-13.10: Lunch

13.10-14.10: Ola Jennersten/N: Hur ska vi göra för att fördubbla antalet vilda tigrar?
Tigern hör till en av de mest hotade däggdjursarterna, och har minskat med ca 96% på hundra år. Ola Jennersten/N har för WWF arbetet med Projekt Tiger, och han är också ansvarig för frågor kring Biologisk mångfald på Världsnaturfonden Sverige.

14.20-15.20: Naturfoto Västmanland/Josefin Nilsson/N: Årstävling med juryredovisning
Naturfoto Västmanland är en av Sveriges mest framstående föreningar för naturfotografer. Årets Fotograf, är en tävling som lockar bidrag i hög internationell klass. Årets juryperson är Josefin Nilsson, och hon kommer att visa de högst placerade bilderna, och kora Årets Fotograf.

15.30-16.30: Josefin Nilsson/N: Skuggsånger - Naturfotografi i förändringens tid
Naturen förändras i snabbare takt än tidigare. I sju år har naturfotografen Josefin Nilsson försökt skildra hur arter minskar och berätta om vad som händer i naturen. I föredraget ”Skuggsånger” tar hon med oss från de böljande bergen till sälarnas sång i soluppgången.

16.30 Avslutning


Konst&Kulturrundan i Kolbäcksådalen
30 mars -1 april


För första gången deltar Naturfotografiska som utställningslokal under Konst & Kulturrundan. Vi visar fotokonst från medlemmar i fotoföreningarna Bildgruppen Prisma och Naturfoto Västmanland.
Utställande fotografer: Lars Pettersson, Anna Nilsson, Christer Sjöberg, Torbjörn Lorin, Klara Törnquist, Roger Berglund, Tomas Janzon, Anders Sundquist, Janne Nilsson och Mikael Larsson.
Fri entré under denna helg då vi har öppet varje dag klockan 10-16.


Biologiska mångfaldens dag
22 maj


Naturfotografiska och Hallstahammars Naturskyddsförening bjuder på en guidad exkursion i Strömsholms Naturreservat. Mer information kommer.