Viktigt - risk för fel i deklarationen av tomträttsavgälden

2018-04-19 15:50

Tyvärr har ett tekniskt fel uppstått i samband med överföringen av uppgifterna om tomträttsavgälden från kommunen till skatteverket. Detta innebär att du kan ha fått dubbelt avdrag av tomträttsavgälden i din deklaration. Om du inte ändrar detta i deklarationen riskerar du att bli skyldig att betala tillbaka det extra avdragna beloppet.

Om du redan deklarerat och inte uppmärksammat det dubbla avdraget kommer du att bli återbetalningsskyldig. Vid frågor finns mer att läsa på skatteverkets webbsida www.skatteverket.se eller så går det att ringa till skatteverket på tfn 0771-567 567. Det går även att kontakta kommunens kundcenter tfn 0220-240 00.

Vi ber så mycket om ursäkt för det inträffade.

Information från skatteverket

Uppgifterna är nu korrekta i Skatteverkets app och e-tjänster. Inga nya pappersdeklarationer kommer att skickas ut. Du som fått rättade kontrolluppgifter kan inte godkänna din deklaration via SMS eller telefon. Du måste logga in via Skatteverkets app eller e-tjänst med koderna
som är förtryckta på din deklaration eller med e-legitimation. Har du redan deklarerat bör du gå in igen via app eller e-tjänst och godkänna de
rättade uppgifterna. Lämnar du deklaration på papper bör du ändra beloppet på pappersblanketten.