Språk

Språkcaféet på Jobbcentrum fortsätter 12 september 2018

2018-09-11 10:00

Hösten 2015 startade Hallstahammars kommun och tillsammans med svenska kyrkan Språk- och nätverkscaféer där du som kan svenska bra och en person som är ny i Sverige kan träffas över en fika.  Språkcaféerna har varit välbesökta och uppskattade och kommer att fortsätta under hösten med start 12 september. 

 
Många invandrare har svårt att lära sig svenska då de sällan talar det i vardagen. Och många infödda svenskar känner ingen från ett annat land. Språk- och nätverkscaféer är ett enkelt och trevligt sätt att skapa integration i praktiken. Det är en konkret chans att göra skillnad för en annan människa. Fika ett enkelt recept för språkvänskap.

Det fungerar så att en ”gammal” och en ”ny” svensk kommer till våra caféer och träffas och pratar över en kopp kaffe. Kanske blir det en kort bekantskap eller så blir det en längre vänskap där man ses fler gånger i egen regi.

– Vägen till integration går via vänskap och prat på jobbet och i vardagen. Den som har en språkvän blir säkrare språkligt och vågar fråga för att förstå, säger Hanna Wannberg ansvarig för språkvänner.

Språkcafé varje onsdag

Under hösten är Språk- och nätverkscaféer inplanerade varje onsdag klockan 13.00 – 14.30 från och med 12 september till 19 december. Välkommen på Språkcafé på Jobbcentrum, Industrigatan 1C plan 3 , Hallstahammar.

Länk: Läs mer om språkvänner och caféer här.