Nu söker vi ny chef för tekniska förvaltningen

2018-03-15 07:40

Kommunens logotype på varselkläder

Vill du bidra till fortsatt god välfärd i en lagom stor kommun med positiv utveckling? Då vår nuvarande tekniska chef går i pension söker vi en ny teknisk chef som vill vara med i de satsningar som kommunen gör. Tillsammans arbetar kommunledningen med en tydlig målbild där man välkomnar nya tankar och idéer.

Arbetsbeskrivning

I Hallstammars kommun är det mycket på gång och nu söker vi en teknisk chef som ska vara med att utveckla Hallstahammars kommun och kommunens tekniska verksamhet. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för att den tekniska verksamheten leds och utvecklas enligt kommunens visioner och mål.

Vårt förhållningssätt och ledstjärna inom kommunen utgörs av vår gemensamma värdegrund: kunden i centrum, ständiga förbättringar och uthållighet. Alla våra beslut ska präglas av hållbarhet såväl ekonomiskt som socialt och miljömässigt.

Som teknisk chef ingår du i kommunledningsgruppen och är direkt underställd kommunchefen och därmed har du en viktig roll i det kommunövergripande utvecklingsarbetet.

Tillsammans med fyra kompetenta avdelningschefer och 100 medarbetare bidrar ni på tekniska förvaltningen till det hållbara samhället och upprätthåller samhällsfunktioner som rent vatten, fungerande trafiklösningar, inbjudande skol-, äldreomsorgs- och idrottslokaler samt trevliga grönområden med rik biologisk mångfald.

Tekniska förvaltningen ger såväl medborgare som övriga verksamheter service i form av markförsörjning, kart- och mätningsteknisk verksamhet samt energirådgivning.

Du arbetar utifrån politiska direktiv och bereder ärenden, lämnar underlag och är föredragande i tekniska nämnden. Kontakt med politiken är en del av arbetet och du kommer även ha mycket kontakt med Hallstahammars kommuninvånare där ditt goda värdskap kommer väl till pass.

För att lyckas i rollen som teknisk chef krävs att du har mycket god förmåga att ha en helhetssyn över verksamheten och att du är väl insatt i de frågor som behandlas inom kommunen och förvaltningen. I en lagom stor kommun är det extra viktigt att samarbeta med övriga verksamheter inom kommunen och tack vare ditt prestigelösa förhållningssätt så kommer detta helt naturligt. Att genomföra utredningar och utarbeta underlag för politiska beslut är också en del av din vardag.

Kvalifikationer

Du har en akademisk utbildning, gärna civilingenjör eller har motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer är likvärdig. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av offentlig förvaltning, gärna kommunal eller landsting/region. God förståelse för vad det innebär att arbeta i en politiskt styrd verksamhet är en förutsättning.

Du har i tidigare befattningar haft såväl personal- som ekonomiansvar. Vi värdesätter din förmåga till helhetssyn och strategiskt tänkande och att utveckla kommunen mot framtida visioner och mål.

Som ledare är du trygg, bra på att sätta kursen samt att vara drivande i de frågor som för verksamheten framåt. Ditt ledarskap präglas av engagemang, nyfikenhet och viljan att nå mål och resultat för verksamheten. Ditt intresse för medarbetarnas utveckling märks i ditt sätt att leda och på så sätt bidrar du till att andra växer och når nya insikter. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din intresseanmälan till vår samarbetspartner Randstad Rekrytering senast 4 april 2018.

Du lämnar din intresseanmälan via randstad.se.

Frågor besvaras gärna av rekryteringskonsult Ann-Catrine Nilsson-Gärd 0733-43 43 41.

Tjänsten är en tillsvidareanställning hos Hallstahammars kommun. Tjänsten är säkerhetsklassad.

Om Hallstahammars kommun:

I Hallstahammars kommun bor det 16 000. Vi ligger centralt och bekvämt i Mälardalen. Med tåg tar det mindre än 15 minuter till Västerås centrum och en dryg timme till Stockholms central. Söderut, över Kvicksundsbron, når du snabbt Eskilstuna. Du kan dessutom åka vår avgiftsfria busslinje Brukslinjen i hela kommunen.