Hallstahammars kommun välkomnar ny ekonomi- och finanschef - Hallstahammars kommun

Hallstahammars kommun välkomnar ny ekonomi- och finanschef

2017-11-20 07:00

Nu är rekryteringen klar. Den första mars 2018 börjar Mikael Eriksson som ny ekonomi- och finanschef i Hallstahammars kommun. Mikael efterträder nuvarande ekonomichefen Kenth Erngren som går i pension den sista mars.

Bild på Mikael Eriksson, ny ekonomi- och finanschefFörändring och utveckling är ledord

Mikael har en gedigen bakgrund med bland annat en magisterexamen i företagsekonomi från Karlstads universitet samt flera chefsbefattningar på meritlistan. Nu senast som ekonomichef i Heby kommun där han jobbat sedan 2014.

- Jag har som sagt ganska lång erfarenhet av offentlig verksamhet och har jobbat både övergripande med strategisk utveckling och rent operativt med exempelvis redovisning, bokslut och budgetprocess. Jag trivs när jag är med och påverkar, förändrar och utvecklar. Att jobba inom offentlig sektor, att vara en del i maskineriet, en kugge i hjulen känns väldigt stimulerande. Jag vill vara med och påverka hur vi finansierar välfärden, bland annat se över våra rutiner och effektivisera där det går, säger Mikael.

Uppdrag – bidra till att kommunens mål nås

Både bakgrunden och framtidsvisionerna som den blivande ekonomi- och finanschefen har och lyfter fram, stämmer väl överens med den kravprofil som togs fram inför rekryteringen. Den nye chefen kommer precis som sin företrädare att ha ett övergripande ansvar för redovisning, bokslut, budget och finansiering samt ansvara för ekonomiska analyser och rapporter. Förutom det ingår även att vidareutveckla kommunens ekonomistyrning i ett långsiktigt arbete.

En titt på personen Mikael

Mikael Eriksson är 54 år, född i Mora och boende i Enköping. Snart byts dock Enköping mot Gäddeholm utanför Västerås då särbolivet blir till samboliv.

På det rent personliga planet berättar Mikael att han har mer intressen än han har tid... Det innebär bland annat att köra motorcykel på sommaren, fiska året runt och åka skidor om snö finns på vintern. Mikael håller även igång lite allmänt med motion för att kunna äta maten han lagat själv. Kanske är det den första mälargösen som ska dras upp och hamna i stekpannan?

- Det ska bli stimulerande att lära känna organisationen Hallstahammars kommun; blivande kollegor och då särskilt "mina" medarbetare på ekonomienheten. Kommunen känns otroligt spännande, både organisatoriskt men också själva platsen, med slussar och slott. Här finns en stor potential som jag, med den erfarenhet jag har, hoppas kunna vara med och ta till vara, säger Mikael avslutningsvis.

Vi hälsar med dessa ord Mikael Eriksson välkommen till Hallstahammars kommun och ser fram emot att träffa vår nya ekonomi- och finanschef i mars nästa år.